Az Okido Yoga-ról

NATURAL BODY AKADÉMIA

 

Okido Jóga a japán mester Masahiro Oki (1921-1985) által kidolgozott Hatha Jóga gyakorlati módszere. Oki mester kifejlesztette a Natural Body, avagy természetes test fogalmát. Oki azonosította a természetes testtartást, légzést és étrendet a természetes test alapjainak. A Natural Body-n keresztül találkozunk és csatlakozunk az Életerőhöz, amely fizikailag és lelkileg összeköt minket az Univerzummal.

Valódi gyakorlat Hatha Yoga ászana lehetséges, ha a természetes testtartásból dolgozunk. Az ászanák energetikai hatása a természetes testtartásból ered ki.

A modern társadalmakban az életvitelük okán a legtöbb ember elveszítette a természetes test-tartást és a természetes testhez való kapcsolatot.

Az Okido Jóga specifikus korrekciós gyakorlatok-kal dolgozik, amelyek célja a testtartás össze-hangolása, valamint a Hara súlypontjának fejlesztése. Ezen az előkészítő és kísérő gyakorláson keresztül az Okido Jóga a klasszikus ászanák alapos és intenzív tapasztalását eredményezi. Magában foglalta a Zen meditáció elemeit is, és hangsúlyt fektet a légzésre, így Dinamikus Zen Jógának is szokták hívni.

Az Okido jóga alapja a meggyőződés, hogy a valódi ismeret egy mély belső bölcsesség ébredéséből származik, amely csak a változás, egyensúly és stabilitás természetének átélésén keresztül válik elérhetővé.

Az Okido Jóga azoknak ajánlott, akik keresnek egy átfogó Jóga praxist, amely fokozza a fizikai és szellemi állapotukat a mindennapi életben.